Een auto kopen, waar moet u op letten?

Bij Dave Kuys helpen we u natuurlijk graag op weg met het kopen van een nieuwe of gebruikte auto. Dat een auto kopen niet zomaar iets is, is logisch. Er komt nogal wat bij kijken. Vandaar dat wij voor een aantal praktische tips op een rijtje hebben gezet waar u aan moet denken wanneer u een auto gaat kopen.

Allereerst is het belangrijk dat u een partij zoek die betrouwbaar is. Dave Kuys is bijvoorbeeld aangesloten bij de Bovag. Bij Bovag-bedrijven kunt u een auto aanschaffen met zogenaamde BOVAG-garantie. Deze garantie geldt uitsluitend voor auto’s met prijs vanaf €4.500,- U heeft in dat geval recht op minimaal zes maanden garantie. Een andere tip is om altijd een proefrit te maken. Wij Dave Kuys bieden wij u altijd de mogelijkheid om voor de aanschaf een proefrit in de auto van uw interesse te maken zodat u de auto kunt ervaren of deze helemaal naar wens aanvoelt.

Berekenen van de autokosten voor aanschaf

Op basis van het merk en type kunt u voor uw eigen situatie vooraf de kosten berekenen. Niets is vervelender dan voor onverwachte kosten komen te staan als u de auto eenmaal hebt aangeschaft en gaat rijden. Gebruik bijvoorbeeld deze hulp van de ANWB

Controleer de kilometerstand

Vraag of er een onderhoudsgeschiedenis bekend is van de auto. Bij Dave Kuys werken wij met de NAP (Nationale Auto Pas). De NAP registreert de kilometerhistorie van een auto zodat u weet of er een logische kilometer stand op de auto staat.

Zorg voor een verzekering

Zodra het kenteken op uw naam staat, bent u verplicht om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor de auto te hebben. Regel dit dan ook tijdig voordat het kenteken op u naam staat. Als u een auto gaat inruilen heeft een vrijwaringsbewijs nodig. Daar kunt u aantonen dat boetes en schades niet door u zijn ontstaan.

Direct een offerte